Sari la conținut

Sunt prizonier! Cum ies de aici? Feng Shui Hamerian

Efectul șinelor hameriene în Feng Shui – o abordare comparativă

Dacă te-ai trezit cândva cu emoții și trăiri care nu erau ale tale, dar erau extrem de puternice, copleșitoare chiar, lectura aceasta poate fi și pentru tine! Doar simte ace simți
 
Eu sunt, ca formare inițială, inginer. Și așa, inginerește, pornind de la o experiență foarte personală formulez următoarea teorie, cumva una din punțile între două domenii contestate, Noua Medicină Germanică și Feng Shui, și care se dovedesc, cumva, de importanță vitala pentru noi, oamenii. Și poate nu numai.
 
Am crescut într-un apartament de bloc în Brașov, loc în care am experimentat, ca noi toți, o paletă vastă de trăiri de toate felurile, cu un anume tip de aromă, care, evident, mi-a influențat existența.
Plecând schimbări s-au petrecut în mine – emoții, trăiri, atitudini, comportamente.
Revenind, la ani distanță, pentru scurta vreme – câteva săptămâni, vechile caracteristici tind să revină, fără un motiv aparent.
Perioada s-a încheiat, m-am mutat și caracteristicile vechi au dispărut și ele.
Și iată, după alți mulți ani, folosesc acel apartament. Și din nou mi-au revenit stări și trăiri aidoma perioadelor trăite acolo! Evident – nu-i așa – fără un motiv aparent!

nmg hamer sine

Ca să aibă noimă ce zic trebuie să trec în revistă, succint, teoria dr. Hamer asupra somatizării blocajelor date de șocurile emoționale, revenirea pe șine și conceptul său de constelații.
Deassemenea în două rânduri voi parcurge și despre matricea Lo Shu din Feng Shui, stele zburătoare, energii anuale și Coloanele Destinului.

NMG hamer 5 legi naturale

Mecanismul este că un șoc emoțional – sau conflict de durată – produce niște blocaje, niște staze, care în timp se materializează, se somatizează, pe un traseu scoarță cerebrală (‘Focar Hamerian’) – corp energetic / aură – corp fizic. Locul unde se concretizează iar apoi se manifestă acestea depinde de semantica individuală și de semnificația care se dă unui conflict / șoc emoțional. Din punct de vedere biologic, creierul uman nu poate face nicio diferenţă între REAL – VIRTUAL – IMAGINAR – SIMBOLIC.
 
Vestea bună este că mai tot poate fi reversibil. Și aici intervine metoda numită ‘Călătoria’, care adresează și înlătură, anulează, dizolvă cauza, nu efectul. Efectul se năruie, nemaiavând rădăcină.
 
Constelații – mai multe focare active simultan – au ca urmare maladii particulare, cu abordări și căi de lecuire particulare. Schimbi sau dizolvi chiar și doar un focar – constelația se modifică sau chiar dispare, la fel și maladia.
Tot ce se dezvoltă cronic este de fapt o revenire continua, clipă de clipă, pe o cale bătătorită, numită ‘şine‘. Calea – ‘șinele’ – nu e altceva decât o ‘alergie’. Alergie la polen sau alergie la conflictul cu soacra – este același mecanism. Dacă ştiţi cauza, puteţi saluta aceste şine – evitați recidivele. Şina e un sistem de avertizare din timp. La conflicte se reprogramează şinele.
nmg hamer sine
Sine – conform NMG – Dr. Hamer
Modul în care știința Feng Shui abordează impactul unui spațiu asupra viețuitorilor are la bază perioada în care s-a construit acel imobil, orientarea ca și puncte cardinale, forma și proporția planului spațiului și dispunerea și orientarea intrării principale. Aceste dau alura energiilor permanente printr-un mecanism numit ‘Stele Zburătoare’ și concretizate într-o matrice numite Lo Shu. Peste aceste energii permanente se aplică energiile anuale și peste toate acestea se evaluează toate cele menționate anterior cu energiile individuale ale viețuitorilor. Rezultă o dispunere și o predispoziție unor spații spre a avea diferite destinații, în principal împărțite eîn active și pasive, după cum energiile prielnice sunt de apă (active) sau de munte (pasive).
 
• NOTĂ: cele de mai sus sus doar o împachetare succintă a unor noțiuni din cele două științe, fiecare dintre acestea având o amplitudine mult mai mare, interpretări și un mod de analiză și aplicare a ‘soluțiilor’ complet, independent și științific argumentat.
 
Iată ce am simțit, cumva ca și pe o revelație:
M-am trezit din somn, aproape panicat, de trăiri și emoții care nu-mi aparțineau. Apoi m-am prins că-mi erau, cumva, familiare, dar aceasta nu era musai de bine. Apoi m-am prins de unde veneau – erau tot ale mele, dar inactivate și înlocuite, evident, de alte trăiri etc.
Ideea este că, aidoma descrierii din NMG a șinelor, de data aceasta instalarea emoțiilor și trăirilor respective s-a petrecut în timp mult mai scurt, de zile, poate săptămâni.
Sunt prizonier – cum scap de aici?
 
Și iată și măsurile minimale, așa cum le-am perceput:
– schimbă locul din casă pentru diverse activități – cu ghidarea unei evaluări și analize Feng Shui – aste este ce Feng Shui face!. Vei schimba tipul de energie al locului din pasiv un activ și invers. Altceva!
– schimbă orientarea (unghiul) în care dormi
– verifică șabloane echivalente constelațiilor care ar putea fi activate în cazul tău, dar de data aceasta din puncte de vedere Feng Shui
 
Cele de mai sus se aplică următoarelor cazuri, raportat la un spațiu, locuința sau birou, care a avut, istoric vorbind, o anume influență asupra unei persoane și care s-a mutat un timp îndelungat din acel spațiu. După un timp persoana se mută un timp relevant (adică nu doar o vizită) într-un spațiu cu o matrice Lo Shu identică. Aceasta face ca, pe un mecanism identic cu șinele hameriene, vechile trăiri, emoții, comportamente și boli să se activeze din nou, și asta într-un timp relevant scurt.
Spații vizate în acest sens sunt spațiile cu aceeași matrice Lo Shu, adică spațiile construite în aceeași perioadă d.p.d.v. Feng Shui, aceeași energie a intrării (dispunere a punctului față de planul locuinței și orientare ca și punct cardinal).
Cazuri de identitate a matricii Lo Shu:
– spațiul este chiar cel din care persoana a plecat cândva
– spații identice în proximitate – apartament la alt etaj sau similar, locuință ‘soră’ cu prima, adică aceeași orientare, același plan al construcției, aceeași perioadă a construcției. Este cazul cartierelor de locuințe cu plan identic transpuse doar, și cu o orientare identică.
– o locuință, oriunde pe globul pământesc, care printr-o șansă (rară), poate avea aceeași amprentă energetică, aceeași matrice Lo Shu și chiar o similitudine de planuri ca și împărțire și utilizare a spațiilor.
 
Vă doresc tot binele și aștept un feed-back de la voi; când ați simțit voi așa ceva?
 
dase identice lo shu feng shui hamer nmg