Sari la conținut

Roxana Gabor-Iliescu: Iubirea e bibeloul nostru cel mai de preț și nu trebuie lăsată pe etajeră! – Marea Dragoste

Roxana Gabor-Iliescu este jurnalistă, scriitoare, moderatoare, mediatoare, dar și practiciană Călătoria și organizatoare a retragerilor Donna Divina susținute de Ariane Schurmann și Ninya în țara noastră.

Căutătoare a celor mai adânci resurse și forțe ale feminității, feministă, soție îndrăgostită și mamă a trei fete, Roxana este femeie în cel mai complet sens al cuvântului.

Marea Dragoste/revistatango.ro:  Cum de ne-am pierdut feminitatea, unde am ascuns-o și din ce motive, ca să avem acum atâta nevoie s-o redeșteptăm?

Roxana Gabor-Iliescu: Nu am pierdut-o niciodată! Tocmai aici e frumusețea, dar și dificultatea… Suntem atât de obișnuiți să căutăm adevăruri și lucruri de valoare în afara noastră, încât este aproape de neconceput că NU avem nevoie de nimic. Totul este deja în noi. Norocoși sunt cei care descoperă acest lucru măcar cu un strop înainte de a închide ochii, pentru a se mai putea bucura de experiența incredibilă a întregului Univers conținut în fiecare moleculă din noi. Așa este și cu feminitatea. Accesul la filonul universal al Feminității, în toate aspectele ei, este în noi permanent. Doar că nu ne spune nimeni asta, trebuie să descoperim noi.

Marea Dragoste/revistatango.ro: De ce acum? De ce există tocmai acum atâtea mișcări de trezire a feminității?

ROXANA GABOR-ILIESCU: A venit Timpul! A venit timpul ca Femeia să își reia locul firesc în jocul echilibrului ancestral. Culmea, perioada care se încheie acum, de prigonire și totală desconsidere a femeilor (să nu uităm că abia la începutul secolului trecut Vaticanul a acceptat ideea că femeile au suflet și nu au trecut încă 100 de ani de când sufragetele, cu sacrificii de sânge, au obținut votul feminin în primele țări din lume) nu este o nedreptate, ci… un fel de plată karmică. La finalul perioadei matriarhatului, femeile au fost acelea care au considerat bărbații un accesoriu aproape inutil și i-au transformat din exploratori în agricultori. I-au umilit, le-au luat funcția de Marco Polo, dar le-au dat fără să-și dea seama puterea de a fi cei care pun pâinea pe masă. Cu munci fizice epuizante. Pentru care s-au răzbunat… la greu. Acum a venit timpul medierii. Timpul reluării echilibrului dintre yin și yang, a cuplului perfect bărbat-femeie, a uniunii dintre Mama Pământ și Tatăl Ceresc!

Marea Dragoste/revistatango.ro: Sună frumos și romantic, dar, atunci, de ce te adresezi doar femeilor?

ROXANA GABOR-ILIESCU: Îți mulțumesc pentru întrebare! Targetul final este cuplul și familia. Femeia este însă cea care are mingea în acest moment. Ea are instrumentele emoționale să poată mișca acest dezechilibru întru armonie perfectă. Bărbații nu vor putea niciodată să ia de pe umerii femeilor poverile pe care acestea nu vor să le lase jos. Se plâng, le e greu, dar nu fac nimic să se elibereze. Sau mai bine zis nu făceau. Acum lucrurile se schimbă și femeile încep să priceapă că nicio scuză nu mai poate fi folosită pentru a le feri de responsabilitatea propriului destin. Poți alege chiar în acest moment să fii fericită. Acum! Nu de când va intra copilul la facultate, nu atunci când El va veni cu un buchet de trandafiri roșii pe un armăsar alb. De acum!!! Radiază fericire și va fi toată familia la fel!!! Ne place sau nu, orice problemă ar exista într-o familie, pornește de la un dezechilibru al Mamei. Emoțional sau deja fizic… Vestea bună este că tot de acolo se poate repara..

Marea Dragoste/revistatango.ro: Cât de diferite sau de asemănătoare sunt poveștile doamnelor care aleg să urmeze seminarul Donna Divina?

ROXANA GABOR-ILIESCU: Aproape identice. E uluitor cât de puține povești sunt pe lume. Emoțiile sunt aceleași, rănile și traumele la fel. Toate au experimentat abandonul, trădarea, neîncrederea, epuizarea, auto-învinuirea pentru orice pe lumea astea, depresia, devastarea… Acolo de obicei e locul de unde se cere ajutor… Mi-aș dori să nu mai fie nevoie de acest drum plin de durere. Să se facă ritualul reconectării la Sinele Superior și Puterile Divine în timpul școlii… sau în loc de… Preotesele făceau asta…

Marea Dragoste/revistatango.ro: Tu cum ai ajuns pe acest drum, ce te-a mânat până la Ariane Shurmann și care au fost propriile tale revelații?

ROXANA GABOR-ILIESCU: Am întâlnit-o pe Ariane la seminariile The Journey, ea fiind cea care a prezentat ani de zile The Journey în Italia și programul Journey for Women în întreaga lume. Mi-a povestit despre un program pe care l-a primit cu download de accesarea Feminității într-un mod direct și visceral, într-un mod în care Mintea nu mai are cum să se opună. Eu abia reîncepusem relația vieții mele (cu soțul meu, Paul) și tot ceea ce îmi doream era ca de data asta să fac lucrurile să meargă. Să construim o relație în loc să o consumăm. ”Tu ești cea care trebuie să-și schimbe mentalitatea, Roxana”, mi-a spus Ariane. ”El te va urma în mod firesc, pentru că te iubește. Dar fă-o acum, cât pasiunea voastră este maximă!”. Mi-a fost greu să înțeleg și să accept ce-mi spunea. Pentru simplul fapt că mintea nu poate cuprinde ce se întâmplă atunci când te conectezi la esența ta pură, la feminitatea divină. Dar pentru mine relația noastră, FAMILIA noastră deveniseră prioritatea numărul 1. Și dacă asta necesită ca eu să bag mâna adânc în tenebrelele sufletului meu, ei bine, am să o fac!

Nu trebuie să le dau nimic fetelor mele, ci să le iau! Să le iau înapoi fricile pe care din păcate le-am transmis în sarcină, tristețile inutile, traumele, rănile. Singura învățătură este să aibă încredere în instinctul lor feminin… Este instrumentul lor cel mai prețios.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Cum s-a schimbat viața ta de atunci, până azi, când ai devenit călăuză pe acest drum al redescoperirii feminității?

ROXANA GABOR-ILIESCU: Total! Mă uit la fotografiile dinainte și par dintr-o altă viață. Pe plan fizic, avem copilul pe care nici un medic nu mă lăsa măcar să sper că îl mai putem avea, divina Suria. Emoțional vorbind, nu am crezut vreodată că se poate trăi o relație fără frici. Frica de a nu fi înșelată, frica de a nu fi înțeleasă bine, frica de cotidian, frica de a pierde sarcina, frica de a-mi pierde bărbatul, frica de violență sau abuz, emoțional sau fizic, frica de răceală, frica de banal, frica de pieire a romantismului… Doamne, prin câte și mai câte frici nu am trecut în fieșce relație anterioară! Pe toate le-am lucrat la Donna Divina, una câte una. Și am descoperit că erau traume generaționale, prin care au trecut mama, bunica, mătușa, toate femeile din arborele meu genealogic. Si pe care în mod clar nu vroiam să le dau mai departe… E atât de frumos și incredibil să trăiești o relație din starea de libertate absolută, în care îl alegi și te alege în fiecare dimineață, îi mulțumești și îți mulțumește în fiecare seară…

Marea Dragoste/revistatango.ro: Deci nu ai fi putut avea tot ce ai azi, dragosta ta, familia ta în sfârșit așezată pe făgașul cel bun al iubirii și liniștii, dacă nu ai fi făcut acești pași ai autocunoașterii…

ROXANA GABOR-ILIESCU: Sub nici o formă! Nu aveam cum. Poate cineva să scoată un record mondial la înot cu șapte cojoace pe el? Abia dacă poate să se țină la suprafață…

Marea Dragoste/revistatango.ro: Ce ai pus în locul fricilor pe care le-ai vindecat?

ROXANA GABOR-ILIESCU: Siguranța că tot ce vine spre mine este cel mai bun scenariu posibil pentru viața mea!

Marea Dragoste/revistatango.ro: Ești mamă a trei fete, ce știi acum că trebuie să le înveți ca să aibă o viață fericită?

ROXANA GABOR-ILIESCU: Nu trebuie să le dau nimic fetelor mele, ci să le iau! Să le iau înapoi fricile pe care din păcate le-am transmis în sarcină, tristețile inutile, traumele, rănile. Singura învățătură este să aibă încredere în instinctul lor feminin… Este instrumentul lor cel mai prețios. Și încet-încet ele au început să facă asta. Vorbesc de cele mari. Suria a venit deja așa… Ea a cerut curățenie înainte să apară. Și continuă să o impună.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Tu te-ai schimbat ca mamă de când ai eliberat divinitatea feminină din tine?

ROXANA GABOR-ILIESCU: Sunt în proces de… I am a perfect mom in training… E nedrept de greu să schimbi obiceiuri, cutume, comportamente moștenite de atâtea generații. Dar știu că voi reuși. Am trei oglinzi minunate care mă ajută pas cu pas. Și ne reconstruim relația împreună. Mai punem un plasture, mai dăm cu spirt, mai suflăm să nu doară.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Dar ca soție ce știi azi și nu știai în relațiile tale dinainte? Se spune că trebuie să ne întreținem iubirea, s-o apărăm de rele, de rutină, de trădare… Cum faci asta?

ROXANA GABOR-ILIESCU: Da, iubirea e bibeloul nostru cel mai de preț, și nu trebuie lăsată pe etajeră! Nu o să aibă nimeni grijă de ea. Din contră. Cu trei copii și doua businessuri diferite, tendința este să te concentrezi pe ei, educația lor și banii să-i susțină și să aștepți ca relația să meargă de la sine. Nu merge. În cel mai fericit caz ajunge la stadiul de colegi de cameră. Iar eu nu vreau asta. Am lucrat mult, amândoi, la fundația acestei relații, nu o să o las să se degradeze. Avem momente și perioade în care oboseala își spune cuvântul, dar ne-am setat radare de detectat monotonia și lipsa de atenție. Soțul meu este responsabil cu ”nu trecem unul pe lângă celălalt fără să ne atingem măcar.” Asta ca un mut Te iubesc! Eu cu- ”nu trece nici o săptămână fără să ieșim doar noi doi undeva”. Amândoi cu mici surprize unul pentru celălalt. Oricât am fi de obosiți, ne dăruim câteva minute de masaj reciproc. Nu facem asta ca o povară sau ca un sacrificiu. Am setat însă niște reguli delicioase pe care le verificăm din timp în timp dacă mai sunt ok cu așteptările și dorințele noastre. Relația în sine este ”a full time job ”. Cu ceva exercițiu, însă, poți face mai multe full time job-uri în același timp.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Unde și cum ne mai putem înscrie la seminarul Donna Divina și care sunt ocaziile următoare de a te întâlni și de a învăța de la tine?

ROXANA GABOR-ILIESCU: Pentru că sunt locuri limitate și pentru că transformările din timpul celor patru zile de retragere sunt extrem de profunde, nimeni nu se poate înscrie direct. Există un site pe care orice femeie care își dorește să trăiască aievea schimbarea visată atâția ani îl poate accesa (http://www.tooliers.com/donna-divina)  completează un chestionar și, în funcție de răspunsuri, va fi invitată la o întâlnire cu mine și cu colegele mele din comunitatea Donna Divina România. Așa va putea să simtă clar dacă această experiență va fi de valoare pentru ea sau nu, iar noi să ne asigurăm că la workshop vor ajunge doar doamnele sau domnițele care își doresc din toată ființa, visceral, ca și cum viața lor și a familie lor ar depinde de asta, întoarcerea la feminitate. Și chiar așa și este.

 

Ariane Schurmann și Ninya sunt mamă și fiică. Ninya, după o adolescență rebelă și plină de relații nesănătoase, și-a găsit dragostea vieții ei și s-a mutat în Israel, s-a căsătorit și are împreună cu el, Drror, o grădiniță unde ține cursuri de dezvoltare personală pentru copii.

Următorul retreat Donna Divina va avea loc între 22 și 26 martie la Poiana Brașov. Este rezidențial, în tăcere (participantele sunt invitate să nu vorbească în afara sălii de workshop), cu mesele asigurate și meniu lacto vegetarian.

 

 

 

 

 

Source: Roxana Gabor-Iliescu: Iubirea e bibeloul nostru cel mai de preț și nu trebuie lăsată pe etajeră! – Marea Dragoste

Comments

comments

Etichete: