Sari la conținut

Si masina de spalat trebuie spalata!…

Si masina de spalat trebuie spalata din cand in cand!…

Fiecare dintre noi priveste lumea printr-un propriu filtru, care, credem noi, ne protejeaza de mediu si ne defineste ca indivizi.
Insa acest filtru aduna, in timp, tot felul de mizerii, parte din ele dinspre ceilalti, societate, diversele sisteme, iar pe de cealalta parte sunt murdarii pe care noi le generam, din motive proprii sau ca reactie la cele provenite din mediu. In timp, aceasta murdarire a filtrelor ne influenteaza pana la remodelarea credintelor si caracterului. Pentru a nu trai si percepe viata alteram printr-un ‘filtru’ permanent murdar, cu tot ce inseamna asta in viata fiecaruia dintre noi in relatia cu sine si cu ceilalti, in toate aspectele – personal, familial, profesional, social – din cand in cand aceste filtre trebuie curatate si resetate.
Si aici intervine o parte din ceea ce se numeste dezvoltare personala, si anume partea de curatare.
Acest proces se poate face in mai multe moduri, in principal o abordare emotionala sau una mentala.
Pentru mintea ‘occidentala’ abordarea logica, mentala este acceptata cu mai mare usurinta si este mai eficienta ca si ‘cheie de deschidere’.

Pe de alta parte, abordarea emotionala este una mult mai profunda, si care, urmata de alti cativa pasi, intr-un context, și, singură sau împreună cu alte tehnici (terapii, sisteme de alimentație, tratamente) poate vindeca. Vindeca total, intim si profund orice tip de blocaje: fobii, sensibilitati, dereglari functionale, chiar si boli mai grave, cum ar fi unele cancere.

Secretul consta in faptul ca orice afectiune, malfunctiune sau boala este, in fapt, o somatizare a unei tensiuni sau soc emotional. Acesta provoaca un sir de reactii printr-un mecanism care se incheie cu somatizarea acestora (transferarea, intergrarea si regasirea acestora la nivel fizic, material in corp) printr-un blocaj la nivel celular, care, dupa un timp, va fi observabil ca si jena, fobie, dependenta, dezechilibru functional / fiziologic si/sau, in cele din urma, o boala.

Exista multe metode, criterii si abordari care ne dezvaluie, cu ‘precizie matematica’ de ce o boala se instaleaza la nivelul la care se instaleaza. Insa acestea nu dau si antidotul.

Nimeni si nimic din exterior(-ul fiecaruia) nu poate ‘lecui’ cu adevarat un dezechilibru propriu (frica, dependenta, fobie, boala), poate doar sa initieze si / sau sa catalizeze.

Aici intervine, cu maxima eficienta, metoda numita ‘CALATORIA’. Aceasta este o metoda care cristalizeza cunostinte si experiente multidisciplinare, unele dintre ele vechi de mii de ani, intr-un sistem actualizat, rafinat, modern si extrem de riguros si eficient.

Aceasta metoda directioneaza si asista, intr-un sistem de repere ale fiecarui individ in parte, procesul de vindecare.

Comments

comments