Sari la conținut

Direcția întâi: Alimentația

Draft – pagină în curs de completare

Alimentația

Despre importanța alimentației este greu să spunem lucruri care să nu fi fost tratate pe larg prin cunoașterea, tradițiile și literatura de toate felurile.

Înțelegerea mea este că alimentația este necesar sa fie esențial completă, ca și satisfacerea necesarului organismului. Pentru asta s-a inventat nobila știință a nutriției. Glucide, lipide, grăsimi, calorii, minerale, vitamine și alte noțiuni, concepte și parametri ai alimentației, care au devenit criterii în elaborarea de tratamente, leacuri, diete.

Cred, însă, cu tărie, că hrana trebuie să fie multi-dimensională, și una din dimensiuni este esențial să fie cea spirituală.

„Pâinea noastră cea spre ființă dă-ne-o nouă astăzi…” sigur nu se referă exclusiv la mâncare, ci, la fel de mult la hrana sufletului, la hrana spirituală (vezi celelalte direcții, mai ales Direcția a 7-a)

Echilibrul este esențial, și aici mă refer la suma celor percepute de organism ca și hrană. Din păcate majoritatea celor care ajung la noi si sunt asimilate au caracter acid.

Aici intervine filosofia numită macrobiotică, a lui Oshawa și a multora dintre discipolii săi. Se pare că există scrieri vechi (secolele XVII – XVIII) care atestă preocupări, abordări, ba chiar și denumirea de ‘macrobiotică’ pe teritoriul provinciilor românești.
‘Macrobiotic’ nu se referă exclusiv la lungimea vieții, și la calitatea acesteia.

În acest context energia hranei este extrem de importantă, determinantă pentru starea de sănătate a organismului.

Hrana trebuie să fie ‘vie’, proaspătă, cât mai naturală, variată, pură (minim – pe cât posibil fără – îngrășăminte, fertilizanți, erbicide, fungicide, insecticide și alți adjuvanți), să conțină cele necesare organismului și să aducă aportul energetic necesar. De preferat din zona în care trăim, de unde bem apă. Consumul apei îmbuteliate, de la sute de kilometri distanță față de unde trăim nu este un favor pentru organism. Dimpotrivă.

Prin energetica plantelor mă refer la aplicarea conceptelor Yin / Yang pentru alimente. Doar din această abordare minuni se petrec, oameni se însănătoșesc și, pentru alții, greutatea se optimizează. Pentru unii kilogramele vor fi mai puține, pentru alții mai multe, cu plus sau minus, în funcție de necesar.

Chiar, care este greutatea ta ‘nativă’? Vrei să lucrezi pentru armonizare? Caută-mă și stabilim o abordare!

Extrem de important este mestecatul îndelung al alimentelor: formarea bolului alimentar în gură, prin amestecarea alimentelor cu saliva, timp pentru corp să ceară și să primească informația energetică, ‘matricea informațională’ a alimentelor este un element major, de bază.
Amestecul cu saliva produce și o alcalinizare a alimentelor, a bolului alimentar.
Evident, mărunțirea mecanică în urma mestecării este de mare ajutor. Sunt cazuri în care unele alimente folosite ca ‘leac’ nu trebuie, intenționat, mărunțite. Dar acestea sunt excepții.

Este util să ținem cont și să respectăm orarul biologic alimentar al organismului. Ajută la optimizarea proceselor digestive și poate micșora starea de oboseală și crește eficiența.

Ultima masă a zilei se recomandă să fie cu două ore înainte de culcare și cu una înainte de a trece la orizontală.

Deasemenea, tot în acestă directie, includem importanța unei bune hidratări asupra funcționării organismului, precum și a articulațiilor, cu precădere ale discurilor intervertebrale. Se recomandă 33 ml apă pe kg corp / zi, adică cca. 3,3 litri pentru cca. 100 kg – cazul meu. Rinichii sunt curățați. Se recomandă dimineața, pe stomacul gol, consumul unei cantități de apă călduță mai mare de 2 căni. Procese sunt ușurate, dureri dispar, mai ales migrene.

Notă: prin toate cele 7 Direcții traversează constante, cum ar fi: muzica / sunetul, uleiurile esențiale / incense, cristalele, curățenia și igiena fizică, abordarea energetică generală, iubirea. Chiar și iubirea fizică, la propriu: Dr. Hamer a demonstrat că orgasmul dizolvă focarele care sunt, cumva, începutul unor afecțiuni / maladii. Ca să nu spunem de-a dreptul ‘boli’

Notă 2: abordarea celor 7 Direcții a fost dictată de Suria, în 2015, și reflectă cunoașterea și experiențele mele proprii. Am scris acestea spre informare și stârnirea curiozității, conștientizare și crearea de permisiuni. Oricare din cele 7 Direcții poate produce minuni, în ideea și condiția lucrului personal, nemijlocit, profund, consecvent, disciplinat și conștient. Cele 7 Direcții nu pot fi, cu adevărat, vreodată, despărțite și izolate între ele. Ele sunt un continuum în care pot varia proporțiile, pe anumite perioade. Toate sunt importante.

#macrobiotica #oshawa #hranaspiritual #listadecenu