Sari la conținut

Comunicare! Eficientă? Adevărată?

Mereu am simțit că termenul de ‘comunicare eficientă’ nu este complet. Verbal, paraverbal, non-verbal… și mai ce? Mai lipsește ceva care să dea profunzimea. Este componenta subtilă, energetică. Toate acestea sunt coerente in comunicarea in adevăr.
Este ca și in cazul conceptelor ‘eficient’ și ‘eficace’.

Se vorbește de înțelesul cuvintelor și de energia lor. Energia proprie a fiecărui cuvânt modifică – crește sau coboară energie contextului.
Însă, de cele mai multe ori, simbolica internă a cuvintelor este cea determinantă într-o comunicare reală, în adevăr.
Comunicarea reală, în adevăr, este cea în care interlocutorii transmit de pe nivele de deschidere, sinceritate, adevăr și respect față de ființa celuilalt, fiecare în propriul său sistem de referință, idei coerente despre el înșiși și despre dorințele lor. Fără judecăti la adresa celuilalt.
Cuvintele, la nivelul comunicării verbale, reflectă concepte cu o simbolistică în sistemul de referintă intern al fiecăruia. Întelesul și simțirea simbolicii acestor concepte rareori este identică sau măcar apropiată la interlocutori.

Uneori este suficient să definești termenii înaintea unei discuții sau să tatonezi și să te acordezi cu partenerul de discuție.
Alteori, din acordarea premergătoare discuției, din percepția energetică, în subtil sau din comportamentul unuia dintre interlocutori reiese că simbolica unui concept sau set de concepte în sistemul lui de referință este smintită. Adică total eronată, fără ca el să fie conștient și să accepte. Aceasta se poate recunoaște din faptul că în viața lui și a celor apropiați tot ce se bazează pe acest concept smintit nu generează bucurie și dragoste, armonie și toți cei implicați și care acceptă această piramida sursă – manifestare sunt nefericiți puși în situații nedorite, dureroase și pierd. Sminteala, în acest stadiu, duce la convingerea individului că acțiunile sale sunt perfect legitime și că, chiar dacă uneori acțiunile devin tortură pentru el și pentru ceilalți, ele au un scop nobil, superior, și comportamentul său este corect, motivat și benefic ‘victimelor’.
Aceste concepte, credințe, convingeri pot fi și trebuie dinamitate ‘la rădăcină’.

Cum pot modifica, ‘detona’ această sminteală?
Prin intenție, deschidere și acceptare.
O ‘distrugere’ de genul acesta, puternică și profundă, se poate face doar cu ceva extrem de puternic, asemeni exploziei care stinge focul unei sonde, și care să distrugă conceptul smintit prin punerea față în față cu adevărul.
Vezi WAGES OF FEAR (1953).

De ce te vindecă vraciul, vindecătorul la care te duci peste mări și țări să îți găsești leacul?
Acolo te duci când recunoști și accepți că nu ai altă soluție și te deschizi la orice soluție care piate fi benefică.
De obicei această vindecare se întâmplă departe de casă și de cotidian. Starea este de deschidere și de ascultare, de acceptare.
Despre cum se manifestă lumea adevărată în planul, în lumea în care noi trăim poți să vezi în filmulețul acesta: Gregg Braden – Already Healed și în clipurile cu ce pot face maeștrii QI GONG.

Există multe căi de aliniere interioară. Toate se bazează de acceptare și intenția de aliniere cu viața.
Eu am experimentat ‘Călătoria’ – ‘The Journey’ care, din câte știu este cea mai eficientă si completă metodă.

Comunicarea în adevăr poate avea loc doar atunci când toți participanții la discuție sunt în starea de deschidere in adevăr.

Comments

comments