Sari la conținut

Maeștrii Tineri

Sunt Paul Gabor Iliescu și cred în maeștrii tineri!
Prin ‘tineri’ înțeleg pe cei aflați la început de drum, de la 2-3 ani până la vârsta alegerii drumului în viață: a meseriei, a partenerului de viață și căsătoriei și a primului copil.
Maeștrii propriei lor vieți, cu impact imediat asupra vieții lor și a celor din jur – prieteni, parteneri, copii, părinți, colegi de serviciu.
Cred că tinerii de acum deja sunt pregătiți – sau cel puțin au tot ce le trebuie – ‘hardware și software’ – pentru a nu mai suferi și pentru a avea o viață integrată firescului!
Acum acești tineri au tot ce le trebuie din punct de vedere fizic și emoțional pentru a se bucura de viață si de a fi sănătoși și fericiți!
Când zic ‘au dreptul’ e mai mult un ‘au șansa’! Oportunitățile sunt la îndemâna tuturor și toți avem liberul arbitru și privilegiul de a alege să dăm curs unei variante sau alteia.
În realitatea noastră, însă, doar o parte din oameni, doar o parte din tinerii de orice vârstă aleg să facă acest pas al conștienței, pasul în adevăr care netezește drumul vieții și face ca lecțiile să fie mai blânde.
Maestrii Tineri
Cred că tinerii de astăzi au dreptul să nu mai ajungă la 40 – 50 de ani ca să își (re)găsească starea de sănătate, dacă mai au șansa vreodată!
Cred că tinerii de astăzi nu trebuie să mai ajungă la 40 – 50 de ani ca să își caută starea de bine și echilibru. Dacă o mai fac vreodată.
Cred că ceea ce generația mea numește încă spiritualitate, ezoterism pentru tinerii de vârste mai fragede este în fapt viața, realitatea lor, felul lor de a trăi.
Tinerii de acum au dreptul să se bucure plenar de viața lor încă de la început și au dreptul la un FastTrack, la o pistă rapidă, nu musai scurtătură, care să îi ducă spre înțelegerea adevărului adevărat al vieții așa cum este ea dincolo de programări, șabloane, dincolo de toate credințele inoculate cu grijă, probabil și cu dragoste, dar în orice caz cu puternice limitări ale fiecărui sistem în parte!
Aceste limitări și programări sunt făcute, predate de părinți, în primul rând, apoi ‘predate’ de sistemul de educație și de societate în general. Majoritatea din cauza comunicării defectuoase, incomplete sau nu în adevăr.
“IT TAKES A VILLAGE TO RISE A CHILD!”
Este momentul să se depășim aceste lucruri perimate, care, se vede treaba, nu tare își mai au locul!
Acum pur și simplu se dă dreptul celor tineri să fie maeștrii propriilor vieți la 20, la 25 de ani, de ce nu – mai repede. Și nu neapărat la vârsta la care deja au îngropat una sau mai multe relații, căsnicii, poate, sau au tratat fără prezență și conștiență unul sau mai mulți copii. Și se uită după părul cărunt, anii duși și sănătatea pierdută.
Cred că merită și au dreptul să cunoască toată aceste lucruri și cred că au dreptul să înțeleagă ce fac în momentul în care pleacă pe calea unirii, ale uniunii, ale unimii, să zicem căsătorie – sau echivalent; cred că au dreptul să știe ce este aceea a venera ființa iubită.
Cred că au dreptul să știe ce înseamnă să iubești cu adevărat ființa de lângă tine și să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă unitatea dintre bărbat și femeie, ce înseamnă întregul energetic, sexual sentimental și …. nu mai știu câte valențe să mai enumăr aici – ale acestui întreg bărbat – femeie.
Cred că au dreptul să înțeleagă ce înseamnă un copil, încă de la venirea primului, cred că au dreptul să să știe înainte măcar să conceapă un copil, să înțeleagă că acest copil este un univers, este o galaxie, este un infinit care le este dat spre creștere, spre educare, spre iubire. Și să înțeleagă că acest copil vine ca maestru și vine să ne învețe lecții și, la rândul lui, vine, da, să primească propriile lecții în această viață! Și că se cristalizează în energia părinților.
Cred cu tărie că oamenii nu trebuie să mai ajungă la vârste mari unde viața în adevăr să se cheme pretențios ezoterism, spiritualitate, ci pur și simplu viață. E plină lumea de tot felul de ‘maeștri’ – unii autentici, alții nu! Sunt așa mulți pentru că sunt multe căi prin care cineva se poate hotărî să-și schimbe viața și să se trezească din somnul rațiunii ăi al sufletului. Și da, pentru că fiecare are misiunea sa și nevoia de a trăi.
Toate adevărurile sunt pur și simplu viață!
Da, cred în maeștri tineri și acesta este și motivul pentru care deschid astăzi această școală pentru tinerii maeștri! Pentru acești maeștri tineri – aș spune de la 2 ani în sus, de la trei ani în sus, care au dreptul să nu mai uite lucrurile cu care au venit. Ei au dreptul să nu mai piardă informațiile pe care le dețin; au dreptul să meargă încontinuu fără să fie dați în spate. Au dreptul la cunoaștere și la fericire!
Da, cred în maeștrii tineri!

Comments

comments